Jag har precis avslutat en kurs på Hudcancerkliniken, och kan på alla sätt rekommendera denna klinik. En månad innan jag började på Hudcancerkliniken hade jag varit på en ANNAN klinik i Köpenhamn, som min läkare hade hänvisat mig till. Men där hade plastikkirurgen lyckats ingjuta både rädsla och nervositet i mig i samband med lokalbedövning och avlägsnande av aterom, genom att berätta för mig att lokalbedövning i ansiktet gör ”ganska ont”.

Därför tog det mig en månad att samla modet att hitta en annan klinik, och här snubblade jag över Hudcancerkliniken – lyckligtvis! Redan från början, när jag pratade med Bolette, möttes jag av en extrem vänlighet och mänsklighet. Jag erbjöds strax därefter en tid för förundersökning.

När jag kommer fram till kliniken är jag nervös, men möts av en härlig och varm personal, samt tysta och avkopplande rum som märkligt nog lyckas få mig att känna mig som hemma, vilket är trevligt och långt över förväntan på en kirurgisk klinik. Alla i personalen är trevliga och ler, och jag kände mig respekterad och uppskattad från början. Inga arroganta undertoner, vilket jag har upplevt på sjukhus och från läkare tidigare.

Vid undersökningen berättar jag om mina drakoniska, medeltida erfarenheter från den andra kliniken, och möts med full förståelse, medmänsklighet och empati. Mycket snabbt känner jag mig helt avslappnad och – framför allt – säker! Jag hade känslan av att jag pratade med en kirurg i världsklass, som samtidigt lyckades vara exceptionellt mänsklig och ha patientens välbefinnande i fokus. Och jag hade rätt! Trots jul och nyår får jag snabbt ett operationsdatum. Hela tiden fram till dess kände jag mig extremt trygg i vetskapen om att jag var i goda händer. Läkaren hade ordinerat en helt magisk kräm för mig, som skulle lindra det värsta av ett lokalbedövningsmedel, och informerade mig samtidigt om att hon använder en speciell blandning av lokalbedövningsmedel som är mindre smärtsam.

Helt riktigt kände jag nästan ingenting. Operationen var helt smärtfri. Jag fick ha bakgrundsmusik och läkaren frågade flera gånger om jag var okej och om jag kände något. Trots omständigheterna var det en otroligt avkopplande process, där jag aldrig kände smärta och hela tiden kände mig trygg. Det fanns inget att sätta fingret på, och jag kunde inte ha önskat ett bättre tillvägagångssätt.

Läkaren är den typ av person du önskar inte bara var din plastikkirurg, utan också din allmänläkare och din tandläkare. En utmärkt förebild för alla människor vad gäller professionalism och medmänsklighet. De varmaste rekommendationerna från mig, och från hjärtat, tack!

Kasper Priess Hollesen