Teamet består av den dermatologiska specialisten och certifierade Mohs-kirurgen Martin Glud, arbetsledare Bolette Birch samt hängivna sjuksköterskor och tekniker. Våra specialister utför vägledning, Mohs kirurgi och rekonstruktion.

Martin Glud

Överläkare, specialist i dermato–venerologi (hudsjukdomar), Mohs Kirurg, PhD

Martin Glud utexaminerades som läkare år 2000 vid Köpenhamns universitet. Arbetar som överläkare vid dermatologiska avdelningen, Bispebjerg Hospital, där han ansvarar för behandling av patienter med hudcancer. Han hanterar den kirurgiska behandlingen av hudcancer med fokus på Mohs kirurgi.
Martin Glud har utfört över 3000 operationer med Mohs kirurgi på dermatologiska avdelningen, Bispebjerg Hospital. Utöver nuvarande anställning på Bispebjerg Hospital har han haft arbetat på kliniken för plastikkirurgi och brännskador, Rigshospitalet.

Martin Glud har avlade doktorsexamen 2011 inom sjukdomen melanom. Han är fortfarande aktiv inom hudcancerforskning och är författare eller medförfattare till 26 vetenskapliga artiklar. Han har också varit klinisk docent vid Köpenhamns universitet och undervisar blivande läkare i hud- och könssjukdomar.

En personlig berättelse

Medgrundaren av Hudcancerkliniken, Bolette Birch Bengtsen, upplevde på sin egen kropp hur hård och tärande en hudcancerbehandling utan Mohs kirurgi kan bli. Våren 2015 upptäckte hon en pärlemoraktig knöl på näsan som inte ville försvinna. Bolette kontaktade därför sin egen läkare och insisterade på remiss till hudläkare.

Detta var början på en årslång behandling, där hon genomgick totalt 4 operationer. Operationerna tog dock inte bort all hudcancer. Berg- och dalbanan med operationer och kontroller sliter psykiskt på henne. Hon genomgick sin sista operation med metoden Mohs kirurgi. Metoden säkerställde att hudcancern avlägsnades helt i en enda operation under lokalbedövning.

Bolette har sedan dess, tillsammans med Mohs kirurgi-specialisten Martin, drivit Hudcancerkliniken så att andra hudcancerpatienter kan få ett erbjudande om snabb och effektiv behandling. Mohs kirurgi säkerställer fullständigt avlägsnande av hudcancer, är vävnadsbesparande med ett optimalt kosmetiskt resultat och skonar samtidigt patienten från onödig psykologisk stress.

Katrine ”Trisse” Engelbrecht

Operationssjuksköterska och delägare i Hudcancerkliniken

Trisse är en skicklig och hängiven operationssjuksköterska som började sin karriär inom hälsosektorn 1998. Hon tillbringade 16 år som operationssjuksköterska på plastikkirurgiska avdelningen på Rigshospitalet. Här fördjupade hon sig i alla aspekter av kirurgisk vård, från förberedelse och planering till postoperativ vård.

Trisse har filosofin att ”människan kommer före systemet”. Hon är övertygad om att protokoll och procedurer visst är viktiga, men att det är centralt att anpassa vården till den enskilda patientens behov. Det är detta humana tillvägagångssätt som har gjort henne till en oumbärlig del av varje team hon har arbetat i.

Trisse är inte bara en operationssjuksköterska; hon är ett hängivet yrkesproffs som brinner för att göra skillnad i sina patienters liv. Med över två decenniers erfarenhet inom en mängd olika medicinska specialiteter fungerar hon som ett exempel för dem som vill göra karriär inom vården.

Navid Toyserkani

Specialist på plastikkirurgi

Navid utbildade sig till läkare 2012 vid Köpenhamns universitet. Blev färdig som specialist i plastikkirurgi 2022 efter anställning vid Odense Universitetssjukhus, Rigshospitalet och Sjællands Universitetssjukhus i Roskilde.

Jeanette Haugaard

Doktorsexamen i dermatologi

Utbildad läkare från Köpenhamns universitet 2014. Doktorsexamen i dermatologi. Har publicerat över 15 vetenskapliga artiklar om ämnen såsom atopiskt eksem, psoriasis, handeksem och lupus.

Giedrius Lelkaitis

Specialist i patologi och cytologi

Tillsynsrapport
Hudkræftklinikken.dk Jylland

Tillsynsrapport från styrelsen för
Patientsäkerhet med vår klinik på Jylland

Intern patientundersökning 2021

Läs resultaten av vår interna patientundersökning 2019.

Intern patientundersökning 2022

Läs resultaten av vår interna patientundersökning 2020.

LUP 2022

Läs resultaten från LUP 2022, den rikstäckande undersökningen av patientupplevelser.

DDKM-ackrediterad 2021–2024

DDKM-ackrediterad 2021–2024

Några ord från
våra patienter

Marianne Kock Koch:
”Fem stora stjärnor från mig.

Jag har bara bra saker att säga om Hudcancerkliniken. Alla utan undantag är så otroligt gulliga och verkligen begåvade.

Jag kom med många BCC-fläckar i ansiktet och hade blivit hänvisad av min hudläkare för att få det borttaget med Mohs kirurgi, och eftersom Bispebjerg hade en mycket lång väntetid valde jag att använda min sjukförsäkring, men de vägrade först att betala för det. Bolette i receptionen var så gullig och bra och hjälpte mig, så jag pressade dem och till slut accepterade de det, så kom ihåg att inte ta ett nej som ett nej.

Och vilken fantastisk behandling jag har fått hela vägen, alla gör dig helt trygg med att ligga i stolen och bli opererad på, och det finns inget de inte kommer att göra för dig. Jag har inte upplevt något liknande tidigare (inte ens på privata kliniker), så tusen tack för det.

Tyvärr har jag sett flera med inte så fina hudtransplantationer efter samma behandling som jag (men där man inte har använt Mohs) och där man inte har fått bort allt första gången, andra gången och ibland efter tre gånger, eller där man har tagit ett mycket större område än nödvändigt. Detta händer inte med Mohs – ALLT tas bort, men bara det nödvändiga.

Varmaste rekommendationer och hälsningar från
Marianne, min syster, liksom min trogna mamma som var chaufför”

Läs fler omdömen på:

Tidigare behandlade patienter