Hudcancer kan också utvecklas på benen och ryggen, även om den oftast utvecklas i ansiktet, öronen, halsen och övre delen av bröstet. Det kan faktiskt förekomma var som helst på kroppen. Symtomen på hudcancer på benen och ryggen kan vara en fast knuta på huden, ett sår som inte läker, en glänsande knuta eller en röd fläck som fjällar.

Om du misstänker hudcancer på benen eller ryggen ska du omedelbart söka läkarvård. Ju tidigare du behandlas, desto bättre.

Som förebyggande åtgärd, eller om du har diagnostiserats med hudcancer på benen eller ryggen, bör du vara extra uppmärksam när du vistas i solen. Naturligtvis kan du fortfarande vara ute som vanligt, men du bör vistas i skuggan mellan kl. 12 och 15, och använd solskyddsmedel.

Om du sportar eller på annat sätt är aktiv kan du enkelt fortsätta med detta även om du har fått diagnosen hudcancer på benen eller ryggen.

Det finns flera möjliga behandlingstyper för hudcancer på ben och rygg. Inklusive curettage och krämer, som oftast används för tumörer i lågriskgruppen, samt kirurgiska ingrepp.

De allra flesta hudcancerformer kan botas igen, men om du har haft hudcancer på benen och ryggen är det större risk att du får hudcancer igen.